RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

З'явилося ім'я і фото постраждалого через теракт в Ніцці українця

Отримавшим поранення в результаті теракту у французькій Ніцці українцем виявився студент Влад Костюк, родом з Вінницької області, який зараз навчається в Університеті Каліфорнії, Берклі (Сан-Франциско, США).

Як передає ТСН, українець опублікував фото поранень на своїй сторінці в Facebook.

За словами його шкільного вчителя Петра Тризни, йому заборонено спілкуватися з журналістами, передає Укрінформ.

"Влад повідомив батькам і друзям, що він поранений під час перебування в Ніцці. Люди, які йшли поруч з ним, загинули під час теракту. Його самого спочатку занесли до місцевого казино, а потім він отримав медичну допомогу. Зараз же Владу в інтересах слідства заборонено спілкуватися з пресою", - розповів Тризна.

За словами педагога, який викладав йому географію та економіку, Влад - відмінник. Він з батьками живе в селі Рахни-Лісові Шаргородського району Вінницької області. Виконував у сім'ї різну роботу, допомагав батькам торгувати. Поступив на навчання в США і є віруючим.

Теракт стався в Ніцці 14 липня, коли відзначалося національне свято Франції - День взяття Бастилії. За повідомленнями МЗС Франції, в результаті теракту в Ніцці загинули 84 людини.

Нагадаємо, в МЗС України заявили про одного загиблого і одного пораненого українських громадян у результаті теракту в Ніцці.

Як повідомляв "Апостроф", західні ЗМІ опублікували відеозапис перестрілки французьких співробітників поліції з терористом, який на вантажівці врізався в натовп людей на набережній в Ніцці, а після цього відкрив вогонь по перехожих.