RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Попередження НАТО і Путіну: соцмережі вирують через військовий переворот у Туреччині

Користувачі соціальних мереж бурхливо обговорюють новини про спробу військового перевороту в Туреччині в ніч на 16 липня.

Коментарі дуже різні від співчуття до гумору. Багато користувачів проводять паралелі з ситуацією в Україні і Росії.

"Турецькі військові підняли бунт проти повернення туристів з Нижнього Тагілу, і їх можна зрозуміти", - пише користувач Twitter під ніком Мид Роисси.

"Туреччина відмінний приклад того, як ти відчайдушно намагаєшся перемогти зрадників в соцмережах, а твоя рідна армія бере і стає п'ятою колоною", - пише користувач під ніком Сталингулаг.

"Щось Володимиру Володимировичу Путіну щастить на збитих льотчиків. У грудні 2013 року подружився з Януковичем, відвалив йому 3 ярди зелені, а Януковича через два місяці скинули. А ось тепер подружився з Ердоганом і його, здається, скидають. Біда, однак", - пише користувач Facebook Денис Попович.

Як повідомляв "Апостроф", фото і відео військової техніки на вулицях столиці Туреччини заполонили інтернет.

Ввечері, 15 липня, турецькі військові здійснили спробу військового перевороту. У турецькій столиці чутно стрілянину. Військові перекрили міст через Босфор і здійснили спробу роззброїти поліцію. Над Анкарою літають військові винищувачі. Турецькі військові заявили про захоплення влади у республіці з метою наведення порядку і збереження демократичного режиму.