RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Україні розповіли, як НАТО обламало друзів Путіна в ЄС

Український військовий аналітик Олексій Арестович пояснив, як НАТО своїм рішенням поглибити військове співробітництво з Україною "умив" всіх політичних союзників президента РФ Володимира Путіна в Євросоюзі.

Про це Арестович написав у колонці для "Обозревателя".

На думку експерта, довгий час на Заході "ніхто не розумів, що робити з цією новою тактикою, всі намагалися задобрювати Кремль", "потрібен час, щоб НАТО обламало Берлін, Париж і Рим, які дуже хотіли дружити з Путіним", поки, нарешті , на саміті НАТО не було прийнято революційне рішення.

Арестович нагадав про те, що прийнято колективне рішення з формулюваннями про Росію як загрозу.

"До цього нічого такого не було. Про те, що створюється східний вал - буфер у вигляді Прибалтики, Польщі, Румунії, України, Болгарії та інше - щоб Росія більше не просувалася в стару Європу ніякими засобами, не тільки військовими. Прийнято рішення, що дуже сильно будуть допомагати Україні", - запевняє експерт.

Як повідомляв "Апостроф", генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг викликав бурхливу реакцію прихильників режиму президента РФ Володимира Путіна заявою про те, що Альянс і Росія знову продемонстрували розбіжність позицій по кризі в Україні.