RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Військовий переворот у Туреччині: журналіст вказав на дивацтва

Кримськотатарський журналіст Осман Пашаєв вказав на підозрілі моменти в спробі військового перевороту в Туреччині в ніч на 16 липня.

Пашаєв написав про це у своєму Facebook.

"Будь-який найменший теракт в Туреччині супроводжується миттєвим рішенням влади заборонити освітлення місця події. А тут всі стрімлять з-під найбільш постраждалого парламентського кабінету прем'єр-міністра Туреччини Біналі Йилдирима ( у Туреччині як і Британії члени Кабміну є членами парламентської більшості). Ніяких секретів. Кожну цеглинку знімають ледве не в 4Д форматі. Арешти військових у прямому ефірі. Путчисти вивели кілька танків на Босфорський міст і здаються в прямому ефірі. Ердоган як і в часи Гезипарку в аеропорту Стамбула віщав вже два рази і розповів, хто все організував. Звичайно ж, Фетуллах Гюлен, проповідник і лідер руху "Хизмет", - зазначає дивацтва журналіст

"Президент Ердоган виявляється помітив "пожвавлення" військових путчистів ще вчора в обід на відпочинку в Мармарисі. І полетів. Десь він літав, хоча це ще небезпечніше , ніж сидіти на місці або гнати на машині, коли переворот влаштовує армія з літаками і вертольотами. Путчисти, які армія, без проблем проводять військові операції в Сирії та Іраку, але чомусь обстрілюють готель у Мармарісі після вильоту Ердогана", - продовжує Пашаєв.

"Путчисти, які ніколи раніше не руйнували будівлю парламенту, а нападали на резиденцію прем'єра і президента, в цей раз не чіпали будівлі виконавчої влади, а кинули 7 бомб в парламент. У залі засідань у цей момент знаходилося більше 100 депутатів, але з них ніхто не постраждав. Взагалі ніхто з влади не постраждав. Главу генштабу путчисти взяли , а потім його героїчно звільнили. Зате загинуло понад 60 осіб: поліцейських і невинних людей", - ділиться підозрами в інсценуванні журналіст.

Нагадаємо, що в ніч на суботу турецькі військові перекрили міст через Босфор. На вулицях Анкари і Стамбула було помічено велику кількість військової техніки. Також у повітрі над цими містами літала військова авіація

Вже вранці у мережі з'явилося відео, на якому видно кадри з десятками військових, які залишають свої позиції на мосту в Стамбулі з піднятими руками після невдалої спроби військового перевороту.