RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

14 квітня

13 квітня

12 квітня

Всі новини

Дружній дзвінок Путіна Ердогану: пропагандист пояснив, що це означає

Прокремлівський політолог та член Громадської палати Росії Сергій Марков висловив припущення стосовно того, про що спілкувалися в ході телефонної розмови президент РФ Володимир Путін і президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.

"Путін поговорив по телефону з Ердоганом. Напевно, привітав з придушенням заколоту. І обговорили як швидше поліпшувати відносини", - написав він на свій сторінці у Facebook.

"Геополітика ціэ' частині світу після придушення проамериканського путчу може змінитися дуже швидко. У Росії сподіваються, що Туреччина змінить свою вже і так провальну політику в Сирії і, звичайно, припинить всі форми підтримки бойовиків з кримсько-татарського меджлісу, ўо замишляють диверсії проти Криму. Якщо це станеться, то, можливо, Туреччина повернеться на трек зміцнення відносин з ЄврАзЕС", - написав Марков.

На сайті Кремля повідомляється, що Путін прокоментував спробу державного перевороту в Туреччині, зазначивши, що Росія категорично не сприймає антиконституційних дій і насильства.

"Реджепу Ердогану передані співчуття з приводу численних людських жертв як серед мирних громадян, так і з боку представників сил правопорядку, що протистояли змовникам", — наголошується в повідомленні.

Також Путін висловив надію, що влада республіки забезпечить безпеку туристів з Росії. Ердоган запевнив свого співрозмовника, що всі необхідні кроки в цьому напрямку будуть зроблені.

Як повідомляв "Апостроф", після появи перших звісток про військовий путч у Туреччині прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Росія може прийняти Ердогана в разі, якщо таке прохання надійде від керівництва ісламської республіки.

Нагадаємо, увечері 15 липня турецькі військові здійснили спробу військового перевороту. У турецькій столиці була чутна стрілянина. Військові перекрили міст через Босфор і здійснили спробу роззброїти поліцію. Над Анкарою літали військові винищувачі.