RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

В ЄС зробили обнадійливу заяву щодо безвізового режиму з Україною: путінці біснуються

Представник Європейської комісії з питань сусідської політики і розширення Йоханнес Хан заявив про те, що Україна може отримати безвізовий режим в жовтні нинішнього року.

Про це він сказав у ході спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом у Брюсселі у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"У жовтні це повинно бути, я сподіваюся, схвалено. Ще рано вітати, але я думаю, що всі погоджуються, що Україна виконала своє завдання – більше 140 пунктів. Вражаюча робота!", - сказав Хан.

За його словами, Словаччина, яка головує в ЄС, має намір зробити все, що від неї вимагається в рамках візової лібералізації для України.

Також Хан підкреслив, що ЄС продовжить політичну, технічну та фінансову підтримку України, а з 2014 року Євросоюз уже виділив EUR7 млрд у вигляді грантів, кредитів і допомоги для підтримки стабільності в Україні та регіону в цілому.

У свою чергу його заява викликала бурхливу реакцію прихильників режиму президента РФ Володимира Путіна. Про це свідчать їх коментарі на сайті російського видання Lenta.ru.

Зазначимо, що всього за 2 години росіяни залишили в новини з заявою Хана понад 800 коментарів.

Як повідомляв "Апостроф", відповідь Євросоюзу прем'єр-міністру Володимиру Гройсману з приводу шансів України на вступ до ЄС у найближчі 10 років викликав захват у путінців.