RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Події в Туреччині: журналіст передрік страшну геополітичну катастрофу

Російський журналіст Аркадій Бабченко пояснив, до чого призведуть чистки, що розпочалися з боку президента Туреччини Реджепа Ердогана, у відповідь на невдалий військовий переворот його супротивників.

Про це Бабченко написав у своєму Facebook.

"Сім з половиною тисяч військових, шість тисяч суддів і прокурорів, півтори тисячі деканів, десть чи п'ятнадцять чи двадцять одна тисяча вчителів, тридцять або сімдесят губернаторів, сто співробітників МІТ (турецьке КДБ), вісім тисяч поліцейських, сім тисяч затриманих звезли на стадіон за заповітами дідуся Піночета, переписується Конституція, напевно буде введена смертна кара, напевно рахунок розстріляних тільки за цією справою піде як мінімум на десятки, якщо не на сотні, а це тільки початок, напевно смертна кара буде мати і зворотну силу...", - вважає журналіст.

"Вау-вау-вау. Ердогашенька взяв з місця в кар'єр. Ось як треба чистки влаштовувати, Вова. А не стріляти нишком одиноких опонентів на мосту, а потім тупо відмовлятися - я не я, це водій охоронця. Вчися. Товариш очевидно вирвався на перше місце у вашій підгрупі диктаторів", - зазначає Бабченко.

"До речі, зверніть увагу - найбільше звільнено вчителів. Це правильно. Ні одному диктаторові у світі не потрібна розумна нація. Потрібна - дурна і слухняна. Тож основні чистки будуть, повторюся, саме серед інтелігенції. Театри, консерваторії, всякі там скрипалі - бібліотекарі... Причому, що найстрашніше - за підтримки половини населення країни. А нація, яка сама хоче впасти у прірву, практично незупинима. Для неї немає перешкод. Так. Я тепер вже майже впевнений, що ми спостерігаємо найсерйознішу "геополітичну катастрофу" нашого часу", - припускає журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Бабченко пояснив, як після невдалого військового перевороту в Туреччині президент цієї країни Реджеп Ердоган перевів російського лідера Володимира Путіна з розряду головних європейських зол у другорядні диктатори.