RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Чубаров розповів, як НАТО посилить позиції біля Криму

Голова Меджлісу кримських татар, народний депутат Рефат Чубаров прокоментував ініційоване Румунією питання розміщення постійного контингенту військово-морських сил країн НАТО в Чорному морі.

Про це він сказав в інтерв'ю "Апострофу".

На думку Чубарова, відновлення відносин між Туреччиною і Росією не завадить реалізації планів НАТО.

"Зміна взаємовідносин Туреччини і Росії в будь-яку сторону жодним чином не перешкоджає реалізації НАТО тих планів, які вона вважає за необхідне реалізувати в басейні Чорного моря. Це абсолютно непересічні паралелі. Принцип колективної безпеки країн НАТО ніколи не приносився на шкоду чиїмось індивідуальним відносинам. Країни-члени НАТО, включаючи Туреччину, абсолютно усвідомлюють ту небезпеку, яка виходить від Росії. Я б не говорив, що Туреччина не підтримає реалізацію проекту в Чорному морі, якщо її економічні відносини з РФ будуть поліпшуватися", - сказав нардеп.

"Я думаю, що НАТО буде облаштовувати причали в Констанці — це найбільш глибоководний порт на Чорному морі і найбільш близький до території Криму, звідки Румунії загрожує найсучасніша російська зброя. Думаю, що один з аеродромів в Румунії теж буде мати можливість базування об'єднаної ескадрильї літаків країн-членів НАТО. Буде посилення і у сфері повітряного і морського захисту", - зазначив Чубаров.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Терміни повернення Криму пропорційні ослабленню Росії.