RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У НАТО зробили гучну заяву про військові плани Путіна

У НАТО вважають, що президент Росії Володимир Путін може розпочати Третю світову війну в будь-який момент, а протягом декількох годин він може прийняти рішення про вторгнення в Польщу.

Про це заявив британський генерал, колишній заступник верховного головнокомандувача ОЗС НАТО в Європі сер Олександр Річард Ширрефф у своєму звіті, передає "Радіо Польща".

В опублікованому звіті військовий зазначає, що російський президент у цілому вже має сили, яких буде достатньо, щоб почати захоплення Східної Європи.

У документі генерал Ширрефф стверджує, що "є велика потреба зміцнення обороноздатності Польщі для зменшення бажання несподіваного нападу з боку Росії".

"Саміт НАТО у Варшаві був переломним моментом для Альянсу. 28 держав мали особливу нагоду показати роль НАТО і її здатність до оборони Європи і трансатлантичного простору. Польща повинна відігравати в цьому особливо важливу роль", - йдеться у вступі до документа.

Генерал Ширрефф стверджує, що для виправдання війни з Заходом Путін може легко використовувати звичну їй пропаганду. За його даними, Росія вже почала низку великих військових маневрів, а масова мобілізація проходить вздовж кордону зі Східною Європою.

"Є велика підозра, що це може стати прикриттям для справжніх переміщень війська, що дозволило б російській армії розпочати війну так швидко, що НАТО не зможе її зупинити", - пише генерал.

Ширрефф також зазначає, що єдиним способом стримати Путіна від початку великого конфлікту зі Східною Європою є значне збільшення чисельності військ у Польщі. А це означає також масштабне розташування військ зі США та Великої Британії.

Як повідомляв "Апостроф", у травні Ширрефф заявив, що протягом найближчого року між Росією і Європейським Союзом може вибухнути ядерний конфлікт.