RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Трампа закликали знятися з виборів через скандал з грошима Януковича

Голова виборчої кампанії кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа - Пол Манафорт фігурує в "чорній касі" українського екс-президента-втікача Віктора Януковича як одержувача $12,7 млн під час його роботи в Україні.

Про це повідомляє українська редакція "Голос Америки" з посиланням на видання The New York Times.

Зазначається, що цей матеріал видання посилається на документи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). Видання пише, що Манафорт міг отримувати вищевказану суму готівкою.

Підкреслюється, що директор дослідного центру Cicero Foundation (Нідерланди) Марсель Ван Герпен закликав Трампа покинути президентську гонку через зв'язки Манафорта з Януковичем.

У свою чергу Манафорт заявив, що не отримував жодної "неофіційної виплати готівкою", а також не працював на уряди України та Росії.

Крім того, Манафорт звинуватив видання The New York Times в ігноруванні того факту, що Clinton Foundation брав гроші в обмін на послуги, які Хілларі Клінтон надавала, перебуваючи на посаді Держсекретаря США.

Така інформація про голову виборчої кампанії Трампа викликала широке обговорення серед користувачів Twitter.

Переклад твіту: "Навіть якщо Манафорт нічого незаконного не зробив, останніми вчинками його клієнта (Віктора Януковича, - "Апостроф") стали вбивства протестувальників, втеча до Росії та звернення до Путіна з проханням про вторгнення".

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Трамп заявив, що в разі його обрання президентом США він може розглянути питання про визнання окупованого Криму російським.