RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Стало відомо про рішення ЄС щодо санкцій проти Росії

Євросоюз продовжить санкції проти Росії та бойовиків Донбасу, термін дії яких закінчується 15 вересня.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на джерело в європейських дипломатичних колах, яке зараз перебуває в Братиславі, де завтра розпочнеться дводенна зустріч керівників МЗС 28 країн Євросоюзу.

За його словами, продовження санкцій станеться, швидше за все, вже наступного тижня.

Джерело в дипломатичних колах ЄС стверджує, що таке рішення буде ухвалено без обговорення, оскільки ситуація в Україні не змінилася і реалізація Мінських угод так і не відбулася.

Нагадаємо, раніше ЄС продовжив санкції для Росії 12 березня. Санкційний список включає 146 осіб; в ньому знаходяться як представники російської влади, так і бойовики самопроголошених ДНР і ЛНР, а також організації, що їх пiдтримують. Санкції забороняють фігурантам списку в'їзд до ЄС, вони також припускають, що всі активи людей, які підпадають під санкції, в європейських банках повинні бути заморожені.

Як повідомляв "Апостроф", вчора український Кабмін прийняв рішення продовжити антиросійські санкції, що викликало ажіотаж у соцмережах. В українському списку санкцій було 388 фізичних осіб та 105 юридичних осіб, але його розширять ще 259 фізичними та 46 юридичними особами, при цьому максимально синхронізують з європейськими списками.