RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Новий військовий інцидент США і РФ: у путінцiв ажіотаж

Інцидент з перехопленням російським винищувачем американського літака-розвідника Р-8 "Посейдон" над Чорним морем спричинив бурхливий резонанс у прихильників політики президента РФ Володимира Путіна.

Про військовий інцидент повідомили "РИА Новости" з посиланням на представника російського Міністерства оборони, генерал-майора Ігоря Конашенкова.

За його словами, з авіабази Бельбек підняли чергових винищувачів Су-27, але після того, як вони наближалися до американських літакiв, ті змінювали курс, віддаляючись від кордону.

Зарубіжні ЗМІ у свою чергу з посиланням на представників Пентагону повідомили про те, що перехоплення російськими винищувачами було виконано непрофесійно і небезпечно.

"Якщо вже літачок наближався "без включених транспондерів", то чому б не послати йому на зустріч С-400. Нехай поспілкуються", "Так треба було їм на зустріч під виглядом літака "без включених транспондерів" відправити ракету системи протиповітряної оборони", "А чи не можна підпускати їх ближче, а потім не промахнутися?", "Дивно, що їх не збивають одразу", "Наші підлітають, одразу драпають, мабуть, грає одне місце", "При кожному наближенні — оголошувати навчання ППО, а там потрапить, не потрапить", "Змії-гадюки вирішили ще раз спробувати проповзти по битому склу, може вийде", "Щось янкі зовсім страх втратили!" — коментують путінці.

Як повідомляв "Апостроф", у травні британські винищувачі "Тайфун" перехопили російських бомбардувальників поблизу повітряного простору країни.