RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Експерти розповіли про наслідки Brexit для України

Дипломати та експерти під час круглого столу "Brexit: якою повинна бути стратегія України?", організованого Інститутом світової політики в Києві, розповіли про наслідки для України від можливого виходу Великобританії з Євросоюзу.

Матеріали круглого столу є в розпорядженні видання "Апостроф"

Зокрема, депутат Палати громад Великобританії від Консервативної партії Сер Ніколас Соамс закликав не розглядати Brexit, як щось вже відбулося. Також він підкреслив, що Україні необхідна сильна економіка, яка дозволить мати більшу вагу у міжнародній політиці.

"Буде це відбуватися через ЄС чи через Великобританію, не має такого великого значення", - сказав Соамс.

У свою чергу, лідер Аграрної партії України Віталій Скоцик заявив, що з виходом Великобританії з Євросоюзу зменшиться фонд допомоги - в тому числі, і Україні. Він нагадав, що в 2015 році Британія дала 8,5 млрд фунтів у бюджет ЄС. Однак Скоцик побачив у Brexit і нові можливості для України.

"У 2021 році, за прогнозами, Великобританія буде першою економікою Європи. Лондонська біржа відіграє особливу роль як орієнтир для української економіки", - зазначив лідер Аграрної партії.

За його словами, Україні необхідно сконцентруватися на досвіді Великобританії в різних питаннях: від побудови дієвої системи правосуддя до створення систем оборони і внутрішньої безпеки. Також Скоцик закликав посилити зв'язки України з Великобританією.

"Британці не зрадили нам жодного разу в справі підтримки України в боротьбі за незалежність. Українцям дали один меседж - ми будемо допомагати, але ми за вас вашу роботу не зробимо", - додав політик.

Як повідомляв "Апостроф", в ЄС прокоментували ідею про вакантне місце для України після Brexit.