RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Хакери Путіна влаштували диверсію проти дружини Обами

Хакери з групи DC Leaks, яку американські спецслужби пов'язують з Росією, опублікували документи з електронної пошти одного з працівників Білого дому, серед яких опинилася копія паспорта дружини президента США Мішель Обами.

Про це повідомляє Медуза з посиланням на Reuters.

В адміністрації президента США поки не підтвердили справжність паспорта.

Опубліковане листування належить Ієну Меллалу, який, як пише Associated Press, відповідає за планування офіційних поїздок. Серед викладених документів є детальні маршрути і розклад поїздок по США віце-президента США Джо Байдена, Мішель Обами і кандидата в президенти США Хілларі Клінтон, а також імена співробітників Секретної служби, які відповідали за безпеку під час поїздки президента США на Кубу, повідомляє NBC. Листи відносяться до періоду з лютого 2015 року по липень 2016 року.

За словами представника Білого дому Джоша Ернеста, Меллал працює з адміністрацією президента за контрактом і не перебуває в штаті.

Листування Меллала було вкрадено з його поштового аккаунта Gmail. Судячи з твіттеру хакерів, документи були викладені в інтернет 20 вересня, проте на публікацію звернули увагу тільки зараз.

Як повідомляв "Апостроф", підозрюють Росію в тому, що вона організувала викрадення хакерами і розголос листування апарату Демократичної партії США на сайті WikiLeaks.