RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Адептів Путіна розбурхав інцидент з російським літаком у Швейцарії: опубліковано відео

Прихильників політики президента РФ Володимира Путіна схвилював інцидент, коли швейцарські військові літаки наблизилися на небезпечну відстань до літака з російською делегацією, яка слiдувала на саміт в Перу.

Подію активно обговорюють на російському інформаційному ресурсі РИА Новости.

Наголошується, що на борту літака знаходилися члени делегації РФ на чолі з керівником Федеральної служби з військово-технічного співробітництва (ФСВТС) Олександром Фоміним, а також російські журналісти.

Один з них, журналіст кремлівського пулу Дмитро Смирнов, написав про інцидент на своїй сторінці в Facebook та опублікував відео.

Він повідомив про ескорт з двох F-18 з боєкомплектом, що супроводжував літак. Смирнов зазначив, що швейцарські військові літаки наблизилися настільки близько, що було видно льотчиків.

"Льотчик зрадів, що його знімають, помахав рукою і красиво пішов вгору. Але потім повернувся", — написав Смирнов про небезпечне зближення.

"Що, і борт з президентом в такі моменти буває беззахисним? Непорядок!", "Був би не пасажирський, а військовий літак — напевно так близько б не став підлітати", "Правильно! І мух отгоняйте!", "Що за постійна паніка? Підлетіли, подивилися, побачили середній палець і полетіли!", "Супроводили? Спасибі! Поблизу подивилися? Гроші платіть!", "Останнім часом Швейцарія дає зрозуміти, що вона втрачає свій нейтралітет. А те, що вони підлетіли до пасажирського літака, показує їхню слабість! Хлопці ви повыежуйтесь поряд з військовою технікою Росії!", "Де заяви нашого МЗС про непрофесiйнi дії швейцарських льотчиків?", — коментують путінці на сайті РІА Новини.

Як повідомляв "Апостроф", в серпні літак з українцями, який прямував з Ізраїлю, потрапив в аварійну ситуацію.