RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Кінець російської "Імперії": відомий виробник горілки заявив про банкрутство

Другий у світі виробник горілки, алкогольний холдинг російського бізнесмена Рустама Таріко Roust Corporation звернувся до суду Нью-Йорка з проханням про захист від кредиторів відповідно до статті 11 Кодексу про банкрутство США.

У картці Roust Corp. на сайті Bloomberg і в даних PacerMonitor кажуть, що заяву було подано 30 грудня 2016 року.

Корпорація має намір реструктуризувати заборгованість на суму $1,14 млрд. За словами голови Roust Гранда Вінтертона, труднощі з виплатою боргу утворилися в тому числі через економічний спад в Польщі, Росії, Казахстані і Україні, а також труднощі з фінансуванням у банках РФ і забороною на постачання російської продукції в Україну, через що бізнес корпорації в цій країні скоротився на 90%.

На переговорах з кредиторами Roust вдалося домовитися про реструктуризацію 90% позик і близько двох третин конвертованих облігацій.

Увечері 9 січня у прес-службі холдингу розповіли, що суд Нью-Йорка ухвалив програму реструктуризації боргу і докапіталізації групи. Зараз йде оформлення документів.

У число алкогольних брендів холдингу входять "Зелена марка", "Парламент", "Журавлі", "Імперія", а також Zubrówka.

Як повідомляв "Апостроф", 19 грудня Європейський союз ухвалив рішення про продовження економічних санкцій проти Росії до 31 липня 2017 року.

За матеріалами Republic.ru