RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

​Експерт вказав на дивацтва сирійської авантюри Путіна

Присутність російських військ в Сирії не обґрунтована з економічної сторони і є дивною з точки зору інтересів Росії на Близькому Сході.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив директор аналітичної групи Da Vinci AG Анатолій Баронін.

Він зазначив, що Башар Асад, якого підтримує РФ, є представником алавітів шиїтської течії ісламу, а більшість мусульман в Росії прихильники сунітської течії. На думку експерта, такий вибір Кремля є дивним і ризикованим, якщо врахувати конфлікти між сунітами і шиїтами.

"З іншого боку, ми розуміємо, що крім розміщення військової бази на території Латакії РФ не здатна запропонувати Сирії щось більше, з економічної точки зору", - говорить Баронін.

Аналітик згадує, що після 2003 року США завели свої компанії на відновлення інфраструктури Іраку. Тоді спостерігався інтерес і з боку Іраку, і з боку американського бізнесу: "У той же час ми бачимо ситуацію, коли РФ витрачає ресурси на досягнення результату, який може бути мотивована тільки виключно протидією політики США".

"На мій погляд, це досить безглузда затія, яка призводить до витрати ресурсів, сил, іміджевих ресурсів, але не призводить до базової речі – підвищення соціально-економічного добробуту російського суспільства через зовнішню політику", - підкреслив експерт.

Повний текст інтерв'ю читайте на "Апострофі".