RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

​Китай будує більш далекоглядну зовнішню політику, ніж РФ – аналітик

Підхід Китаю до зовнішньої політики незабаром призведе до посилення його позицій у регіоні.

Директор аналітичної групи Da Vinci Анатолій Баронін в інтерв'ю "Апострофу" висловив думку, що Пекін діє набагато далекоглядніше на міжнародній арені, ніж Москва.

Баронін підкреслив, що підхід "батога і пряника" допомагає Китаю досягати потрібних результатів на міжнародній арені. В якості прикладу аналітик звернув увагу, що зараз Китай фактично отримав під контроль Філіппіни, які раніше були частиною США.

"Це китайська традиція зовнішньої політики, і вона дає можливість Китаю м'якше досягати своїх цілей, не йдучи на конфронтацію відразу з декількома учасниками. На відміну, наприклад, від Російської Федерації: коли вона зайшла в Сирію, миттєво стався конфлікт з Туреччиною, Саудівською Аравією", - говорить Баронін.

При цьому він додав: "Вони досягають своїх цілей, але ми розуміємо, що початкова і основна мета Китаю лежить значно далі, ніж мета РФ". "Китай розглядає тотальне і повне домінування у всьому світі. Питання в тому, який часовий період цієї мети", - сказав аналітик, зазначивши, що насправді особливістю системи управління Китаю – є система планування, у них виробляється планування в короткостроковій перспективі, у середньостроковій, довгостроковій. При цьому, каже експерт, довгостроковий період планування у них захоплює до 25-50 років.

"Це те, чого не робить ніхто з країн цивілізованого світу. Проте подібні прогнози та орієнтири, незважаючи на те, що вони піддаються потім корекції, дозволяють зорієнтувати політику держави на досягнення кінцевого результату", - резюмує Баронів.

Раніше про ймовірності швидкого панування Китаю в регіоні заявляв екс-радник президента США Збігнєв Бжезінський.