RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Кандидати в керіники ЦРУ і Пентагону зробили різкі заяви на адресу РФ

Кандидати на посаду директора ЦРУ Майк Помпео і голови Пентагону Джеймс Маттіс зробили критичні заяви на адресу Росії.

На слуханнях у комітеті з питань розвідки Сенату Помпео звинуватив Росію у створенні загрози для України і Європи, але не для терористичної організації "Ісламська держава", передає "Радіо Свобода".

"Росія почала агресивно затверджуватися в світі, увірвавшись в Україну і окупувавши (її територію), погрожуючи Європі і при цьому не роблячи майже нічого, щоб допомогти знищенню Ісламської держави", - сказав Помпео.

Він також погодився з висновками американських спецслужб щодо того, що саме Росія влаштувала кібератаки, щоб вплинути на президентські вибори в США.

У свою чергу кандидат у міністри оборони США Джеймс Маттіс заявив на слуханнях у Конгресі, що Сполучені Штати повинні бути готові протистояти поведінці Росії в тих областях, де обидві країни не можуть співпрацювати, передає "ЛІГА".

"Ми займалися Росією навіть у найтемніші дні холодної війни, і я підтримую бажання обраного президента налагодити взаємодію з Росією в даний час. У той же час, коли ми маємо інші області, де не можемо співпрацювати, ми повинні протистояти поведінці Росії, і захистити себе, якщо Росія буде діяти всупереч нашим інтересам", - сказав він.

Маттіс выступив за зміцнення єдності НАТО, який Росія намагається розколоти, і зокрема за підтримку країн Балтії, які відчувають загрозу з боку РФ. Також Маттіс має намір підтримувати територіальну цілісність України.

Як повідомляв "Апостроф", в грудні новообраний президент США Дональд Трамп офіційно запропонував кандидатуру відставного генерала морської піхоти Джеймса Маттіса, відомого також під прізвиськом "Скажений пес", на пост голови Пентагону.