RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Reuters розповіло про контакти команди Трампа зі спецслужбами Путіна

Джерела в американських урядових колах підтвердили інформацію про неодноразові контакти зі спецслужбами РФ учасників виборчої кампанії Дональда Трампа.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Контакти були зафіксовані протягом минулого року і мали місце ще до листопадових виборів президента США. Агентство не розкриває імен джерел, зазначаючи, що мова йде про п'ятьох колишніх і діючих співробітників уряду, "безпосередньо знайомих з ситуацією".

Раніше газета New York Times з посиланням на чотирьох колишніх і діючих американських чиновників повідомила про зв'язки передвиборної команди Трампа з путінськими спецслужбами. За даними видання, розвідка США перехопила розмови представників штабу Трампа з високопоставленими представниками російської розвідки і російськими чиновниками, які вони вели в 2016 році. Повідомлялося, що контакти були перехоплені приблизно в той час, коли розвідка збирала докази причетності російських хакерів до злому серверів Демократичної партії США.

Reuters повідомляє, що зараз ФБР проводить відразу три різних розслідування щодо впливу атаки російських хакерів на результати виборів в США.

Зокрема, в Піттсбурзі проводиться встановлення особистості людей, які зламували комп'ютерні системи Демократичної партії в 2015-2016 роках. У Сан-Франциско ФБР намагається встановити особи хакерів з групи, що називає себе Guccifer 2.0, яка оприлюднила електронну переписку голови виборчого штабу Хілларі Клінтон Джона Подеста.

Також розлідуються випадки фінансових переказів російських компаній і приватних осіб, які підозрюються у зв'язках з Трампом. При цьому агентство не називає конкретних імен.

Як повідомляв "Апостроф", радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн пішов у відставку після таємної розмови з послом РФ щодо зняття санкцій.

За матеріалами ВВС