RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Бої на Донбасі можуть повернутися в "гарячу фазу" - ОБСЄ

Генеральний секретар ОБСЄ Ламберт Заньєр заявив, що нове загострення ситуації на окупованому Донбасі можливо, оскільки до цих пір не надійшло підтвердження від проросійських бойовиків про готовність відвести важке озброєння.

Про це повідомляє Reuters.

Заньєр зазначив, що заявив, що дотримання режиму припинення вогню на Донбасі виглядає недостатньо добре, ситуація залишається "заплутаною" і є потенційний ризик її переходу в гарячу стадію.

Генсек ОБСЄ висловив своє відчуття, що активвность на Донбасі продовжується, зазначивши, що у нього немає самої останньої інформації про події на сході України.

Заньєр розповів, що на багатьох дільницях на Донеччині триває "динамічна активність", яку супроводжує використання стрілецької зброї. Однак, за словами генсека ОБСЄ, в деяких випадках спостерігаються вибухи, що говорить про використання гранатометів і більш важких видів озброєння, застосування яких є порушенням режиму тиші.

За словами генсека ОБСЄ, міністр закордонних справ Павло Клімкін підтвердив передачу інструкцій ОБСЄ про проведення відведення важких озброєнь від лінії розмежування, а від бойовиків такого підтвердження досі немає.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в ОБСЄ засудили визнання Росією "документів" терористичних організацій ДНР і ЛНР.