RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Намагається втрутитися в процес: у РФ пояснили листи Януковича Трампу

Листи екс-президента України Віктора Януковича президенту США Дональду Трампу із закликом створити спеціальну незалежну комісію Ради Європи для розслідування злочинів, які були вчинені під час Революції Гідності, є спробою стати частиною цього процесу.

Про це в коментарі "Апострофу" сказав російсько-американський історик Юрій Фельштинський.

"Я думаю, що листи Януковича – це якісь спроби якось вплинути, втрутитися в цей процес після приходу Трампа. Можливо не стільки вплинути, скільки саме втрутитися, стати частиною цього процесу. Не думаю, що ці спроби до чогось приведуть. І не думаю, що ці спроби санкціоновані зверху, незалежно від того, чи вважаємо ми цей "верх" американським чи російським. Тому що, звичайно, ми розуміємо, що російське вторгнення в Україну і нинішня російсько-українська війна, навіть якщо вона зараз в дещо замороженому вигляді і не призводить до великих жертв, це, тим не менш, серйозний конфлікт між двома великими європейськими державами. Я не думаю, що в цей військовий конфлікт, який реально контролюється, звісно, Росією (на рівні нагнітання) і, навпаки, стримується урядом України на рівні спроб запобігти розширенню цього конфлікту, допустять людей нижчого і середнього ешелону для його врегулювання", - сказав історик.

"Власне, розширенню цього конфлікту намагаються запобігти і європейські уряди, і навіть американська адміністрація – і стара, і нова. Я не думаю, що цей верхній ешелон влади, який реально контролює цей конфлікт, підпустить незрозумілих людей дрібної і середньої ланки для обговорення з ними нових "мирних ініціатив". Швидше за все, ідеї про "мирні плани" - це особиста ініціатива всіх цих людей. Це їх спроби піднятися вгору по ієрархічній драбині учасників конфлікту", - додав Фельштинський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Янукович заявив, що не просив президента Росії Володимира Путіна ввести війська в Україну.