RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У РФ з тривогою відреагували на заяву Трампа щодо ядерного арсеналу США

Голова міжнародного комітету Ради Федерації (верхня палата парламенту РФ) Костянтин Косачов зазначив, що заява Дональда Трампа про намір наростити ядерний потенціал США є "найбільш тривожною" з усіх його висловлювань про відносини з Росією.

Про це повідомляє російське агентство "Интерфакс".

За словами політика, договір між РФ і США про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь (СНО-3) заснований на абсолютному рівність ядерних сил двох держав і його сенс полягає саме в тому, щоб не допустити переваги в ядерній галузі будь-якої із сторін.

У свою чергу, глава комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Віктор Озеров заявив, що намір Трампа йде врозріз з міжнародними угодами.

"Починати президентську діяльність з того, щоб підставити під сумнів міжнародний договір, який існує між Росією і США, СНО-3, що визначає кількість ядерних зарядів і засобів їх доставки, не найкращий спосіб реалізовувати закон про нерозповсюдження ядерної зброї", — вважає російський сенатор.

За його словами, наміри президента США з нарощування ядерного арсеналу не сприяють встановленню взаєморозуміння і безпеки у світі.

Як повідомляв "Апостроф", на слова Трампа про нарощування ядерного арсеналу відреагував й інший російський сенатор – Олексій Пушков.