RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Експерт оцінив ймовірність "обміну" Трампом України на Сирію

Адміністрація президента США Дональда Трампа навряд чи пов'язує питання налагодження відносин з Росією у категоріях "обміну" Україна на Сирію, що, втім, не виключає укладення "великої угоди" між Вашингтоном і Москвою, зокрема і щодо українського питання. Про це заявив російський військовий експерт Юрій Фельштинський в ефірі "Радіо Свобода".

"Все ілюзії щодо того, що Росія є інструментом для встановлення миру в Сирії - це ілюзії. Росія увійшла до Сирії для того, щоб сирійський конфлікт ніколи не закінчився - і це єдине, для чого Росія присутня у Сирії і продовжуватиме там знаходитись. Тому всі розмови про те, що Трамп буде здавати Європу, включаючи Україну, Росії для того, щоб Росія допомогла встановити мир в Сирії - це або обман, або самообман", - заявив експерт.

Втім він не виключив, що навіть демократична і республіканська опозиція Трампу в обох палатах американського Конгрессу не зможуть перешкодити Білому дому "протиснути" ослаблення санкцій проти РФ.

"Що стосується республіканців, на яких у нас покладаються усіма учасниками дискусії надії, ми бачимо прекрасно, як республіканці в критичну хвилину заради партійної єдності здають свої позиції", - заявив Фельштинський, коментуючи жорстку позицію республіканців щодо неприпустимості зняття санкцій з Росії.

"На жаль, до тих пір, поки Республіканська партія бачить у Трампі криголам, за допомогою якого вона вирішуватиме свої внутрішньоамериканські проблеми щодо конфронтації з Демократичною партією, доти республіканський Сенат підтримуватиме Трампа у всіх його починаннях", - підсумував експерт.

Нагадаємо, раніше речник Білого дому заявив, що Дональд Трамп хоче укласти угоду з Росією.