RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Трамп і Меркель зробили заяви щодо України на спільній прес-конференції

За підсумками переговорів з канцлером Німеччини Ангелою Меркель президент США Дональд Трам заявив про необхідність мирного врегулювання конфлікту між Росією і Україною.

"Я високо оцінюю провідну роль канцлера Німеччини Ангели Меркель поряд з французьким президентом (Франсуа Олландом, - ред.) у вирішенні конфлікту в Україні", - заявив Трамп.

Ангела Меркель, у свою чергу, підкреслила, що США і Дональд Трамп підтримують Мінські домовленості, і зазначила, що їх реалізація дозволить поліпшити відносини з Росією.

"Я рада, що американська адміністрація і особисто президент все більше залучені в Мінський процес. Нам потрібно вирішити це питання, з одного боку, для безпечної і суверенної України, а й для можливості для поліпшення відносин з Росією, коли проблеми будуть усунені", - заявила канцлер ФРН.

За її словами, Мінські угоди представляє з себе чіткий план дій, проте бажаного прогресу в їх виконанні не спостерігається.

"Ми з нашими експертами будемо тісно працювати над цим в наступні місяці", - додала Меркель.

Нагадаємо, на майбутній зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним канцлер Німеччини Ангела Меркель також має намір обговорити збройний конфлікт на сході України та шляхи його врегулювання.

За матеріалами: РБК-Украина, УНІАН