RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Охорона Трампа загубила ноутбук із секретною інформацією про Клінтон і папу Римського

Офіційний представник Секретної служби США Кеті Мілхоен підтвердила інформацію про крадіжку ноутбука з секретною інформацією, що стосується президента США Дональда Трампа, політика Гілларі Клінтон, а також папи Римського Франциска. Про це повідомляє "Интерфакс".

"Видані Секретної службою ноутбуки мають кілька рівнів безпеки, включаючи повне шифрування диска, і на них не дозволяється зберігати секретну інформацію. Розслідування у справі триває", - заявила Мілхоен.

За даними двох високопоставлених джерел з правоохоронних органів Нью-Йорка, ноутбук був добре зашифрований, однак є ризик, що наявна на ньому інформація може бути виявлена, оскільки співробітники не можуть знайти комп'ютер або стерти з нього дані дистанційно.

Згідно з інформацією джерел, на ноутбуці зберігаються поверховий план хмарочосу "Трамп-тауер" та інструкцію щодо евакуації з будівлі. Відзначається, що разом з ноутбуком були вкрадені коди доступу співробітника Служби, які надавали доступ до секретних даних, пов'язаних з Клінтон, Трампом, папою римським і Генеральною Асамблеєю ООН.

Комп'ютер і коди доступу перебували в рюкзаку, який був вкрадений з автомобіля, рюкзак незабаром вдалося знайти.

За інформацією ЗМІ, на ноутбуці містилися деталі розслідування щодо використання Клінтон особистої поштової сервера на посаді державного секретарем США.

Нагадаємо, 16 березня комітет Сенату США не знайшов доказів заяв Дональда Трампа про те, що в період виборчої кампанії його телефони в "Трамп-тауер" прослуховувалися за наказом президента США Барака Обами.