RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

На Заході розповіли, як зв'язок людей Трампа з Росією може коштувати президенту США посади

Залежно від того, чи зможуть американські спецслужби представити докази зв'язку команди Трампа з РФ, чинний президент США може як використовувати цю ситуацію, так і стати об'єктом найбільшого скандалу з часів Уотергейту.

Думки експерта по США Томаса Егерта про подальший розвиток ситуації представило видання Foсus.

Спираючись на заяву директора ФБР Джеймса Комі про те, що контррозвідка США веде розслідування зв'язків передвиборного штабу Трампа з російськими агентами, Егерт говорить про три сценарії подальшого розвитку подій.

Якщо ФБР і АНБ не зможуть зібрати доказів, достатніх для підтвердження звинувачень, Трамп може використати це для демонстрації "змови" американської еліти проти себе - і відігратися, налаштувавши проти істеблішменту американський народ.

Якщо ж ФБР і АНБ представлять недостатньо переконливі докази, то Трамп уникне серйозних наслідків, хоча репутація партії буде підмочена.

Тільки в тому випадку, коли зібрані факти будуть безсумнівними і неспростовними, Трампа може чекати скандал, який, як вважає Егерт, перевершить за розмахом і наслідками Уотергейтску справу, що коштувала посади президентові Річарду Ніксону.

Палата представників змушена буде подати позов особисто проти Трампа, якщо стане достеменно відомо, що він знав про контакти своїх людей з російськими спецслужбами.

Однак і в такому випадку Сенат, від якого буде залежати рішення про імпічмент, може не довести справу до кінця, оскільки його контролюють республіканці. Проте, важко передбачити їхню позицію після того, як стануть відомі факти, які викликають настільки гучний політичний скандал. У разі, якщо імпічмент все-таки відбудеться, посаду президента тимчасово займе віце-президент Майкл Пенс.

Раніше "Апостроф" приводив думку Піонтковського про можливість імпічменту Трампа в разі будь-яких спроб піти на угоду з Путіним.