RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Убитий брат Кім Чен Ина під протекторатом Китаю міг стати лідером КНДР - експерт

Китай не підтримує розвиток ядерної програми, проведеної Кім Чен Ином в Північній Кореї.

Смерть Кім Чен Нама забезпечить стабільність режиму Кім Чен Ина, про це «Апострофу» заявив професор Сонг-су Кім з університету Ханьян в Сеулі, Південній Кореї.

«Його смерть забезпечить стабільність режиму Кім Чен Ин», - вважає Сонг-су Кім. Кім Чен Нам є прокитайской частиною складної структури влади Північної Кореї, він перебував під захистом Китаю. У свою чергу, Китай не підтримує розвиток ядерної програми Кім Чен Ином і його зовнішню політику. «А крім того, режим Кіма послаблює вплив Китаю на Корейському півострові. Якщо режим Кіма перебував у стані кризи, то саме Кім Чен Нам повинен стати першим, хто б став верховним лідером Північної Кореї. І це могло бути основною причиною цього інциденту», - вважає професор.

Він також прогнозує, що режим Кіма буде проводити свою незалежну політику і далі розвивати ядерну програму.

Тепер КНДР може і не думати про якусь програму відкритих дверей з боку Південної Кореї. Після вбивства Кім Чен Нама консерватори Південної Кореї можуть використовувати інцидент як привід для проведення більш жорсткої політики в області безпеки, а значить, Північна Корея може втратити будь-який аргумент у недалекому майбутньому на політику відкритих дверей, вважає експерт.

Як повідомляв "Апостроф", брата лідера КНДР вбили в аеропорту Куала-Лумпур. Невідома жінка накинула на нього хустку, просочений отруйною рідиною.