RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

В аеропорту Китаю спалахнув літак - багато жертв: фото

12 травня, у четвер, у місті Чунцін, що в Китаї, спалахнув пасажирський літак Airbus A319 в аеропорту після виїзду за межі злітно-посадкової смуги, у той час як на борту перебували 122 пасажири та члени екіпажу. Унаслідок пожежі постраждали десятки людей.

Про це повідомили на порталі Zaoba.

За словами представників Тибетських авіаліній (China Tibet Airlines), рейс TV9833 із реєстраційним номером B-6425 спочатку повинен був летіти з Чунціна в Нінгчі, Тибет. Під час зльоту пілоти помітили несправність літака, через що перервали зліт та відхилили літак від злітно-посадкової смуги.

Фото: Скріншот з відео

Пожежа виникла з лівої сторони авіалайнера, після чого на місце події прибули декілька пожежних машин та команда рятувальників, яка оперативно загасила пожежу. Усіх, хто перебував на борту, евакуювали. Близько 40 людей (із 122) отримали легкі травми та були госпіталізовані.

Фото: Скріншот з відео

У свою чергу відповідальний за групу аеропортів Чунціна зазначив, що після аварії служба безпеки аеропорту, протипожежний захист та інші підрозділи вперше "активували аварійний механізм" та розпочали перевірки.

Фото: Скріншот з відео

Ще одним наслідком аварії стало скасування, затримання або перенаправлення рейсів, які мали прибувати до аеропорту Цзянбея (район міського підпорядкування міста центрального підпорядкування Чунцін).

Раніше "Апостроф" повідомляв про авіакатастрофу, у якій у Китаї розбився пасажирський літак Boeing 737. На борту перебувало 133 особи.