RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Названі несподівані результати голосування глядачів на Євробаченні-2016

У мережі показали, як глядачі різних країн на музичному конкурсі "Євробачення-2016" голосували за кримськотатарську співачку, Джамалу, яка представляла Україну.

Інфографіку опублікували в Twitter Львівський батяр.

"Як голосували за Україну", — наголошується в підпису.

Фото з Twitter Львівський батяр

Всередині кола вказані підсумки голосування телеглядачів, зовні - журі, а всередині прапорів - сумарний результат. Найбільше балів Україні дала Сан-Марино. Жодного балу не дала Ісландія.

У свою чергу 112 повідомляє про те, що російські глядачі віддали Джамалі 10 балів.

"Згідно з умовами конкурсу, 50% балів учасники могли отримати від професійного журі, а ще 50% - від глядачів. Українське журі дало Лазареву 0 балів, як, втім, і російське нашої Джамалі. А от глядачі обох країн були не настільки радикальні. Українці віддали Лазареву 12 балів, а росіяни Джамалі – 10. Десять балів Джамалі, яка співала про депортацію кримських татар, про що в Росії намагалися не говорити по телебаченню", — зазначає видання.

Зазначається, що інші результати голосування журі також були ознаменовані впливом політики. Україна отримала багато вищих оцінок від дружніх країн - Польщі, Литви (ми віддячили тим же), Латвії, Грузії, Молдови та ін. Були і казуси, наприклад, Росія отримала від дружньої Сербії 1 бал.

Як повідомляв "Апостроф", у Стокгольмі (Швеція) на сцені Globe Arena названий переможець пісенного конкурсу Євробачення-2016. Перше місце посіла кримськотатарська співачка Джамала зі своєю піснею "1944".