RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

У Німеччині викрили росіян у зловтісі з приводу кризи з біженцями в Європі

Заступник голови Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН), партнер по правлячій коаліції канцлера Ангели Меркель Ральф Штегнер закликав Росію не зловтішатися в зв'язку з міграційним кризою в Європі.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню Комерсант.

Він закликав говорити не про боротьбу з біженцями, а про боротьбу з світовою нерівністю, кризою в Сирії.

"Тому що так не буває, щоб одна частина планети жила в злиднях і війнах, а інша — в мирі та добробуті. Для цього Європа повинна діяти спільно — і я хотів би, щоб у Росії і в інших країнах не дивилися зі зловтіхою на події в Німеччині", - підкреслив Штегнер.

Політик поскаржився, що криза на руку правим партіям і популістам та застеріг Росію від співпраці з ними.

"Ці сили не варто розглядати як політичних союзників — ні росіянам, ні кому-небудь ще... Ми звернули увагу, що той, хто говорить про мир і благополуччя в Європі, про майбутнє для народу, той не повинен зв'язуватися ні з "Національним фронтом" у Франції, ні з правопопулистами з Австрійської партії свободи або "Альтернативи для Німеччини". Ці люди представляють небезпеку для Європи — вони чиркають сірниками, стоячи біля каністри з бензином", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", як відомо Путіна не раз викривали в тому, що він співпрацює з правими силами в Європі і навіть фінансує їх.