RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У пропутінській Греції розповіли про голоси за скасування санкцій ЄС проти Росії

У відомій своїми проросійськими настроями Греції заявили, що голоси країн Євросоюзу, які виступають за скасування санкцій проти Росії, стають все голоснішими.

Про це в інтерв'ю виданню Комерсант заявив заступник міністра закордонних справ Греції Нікос Ксидакіс.

"Вже зараз на політичному рівні всередині ЄС обговорюється питання про те, що продовження санкцій не має відбуватися в автоматичному режимі. Що повинно бути обговорення і аналіз всієї ситуації. У Євросоюзі все більше голосів за зняття санкцій. І вони все голосніші", - заявив заступник міністра.

За його словами, чергове обговорення майбутнього санкцій має відбутися не пізніше кінця червня, але рішення навряд чи буде позитивним для Росії.

"Не можу знати остаточного рішення, однак припускаю, що режим санкцій буде продовжено — але в результаті серйозного обговорення. І, звичайно, санкції — це не назавжди", - запевнив Ксидакіс.

Він також виступив за лібералізацію візового режиму між ЄС і Росією за прикладом України.

"Адже відомо, що Росія — не постачальник нелегальних мігрантів. Це питання вимагає серйозного обговорення за рамками теми зняття санкцій. Потрібно обговорювати його під тим же кутом, під яким Європа вивчає питання лібералізації візового режиму для громадян Туреччини, України, Грузії", - заявив чиновник.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що влада Росії намагається переконати Грецію та Угорщина не голосувати за продовження санкцій проти Росії через війну на Донбасі і анексію Криму.