RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Стали відомі подробиці інциденту журналістів із РФ та Німеччини

Журналіст німецького телеканалу ARD Хайо Зеппельт, автор скандального розслідування про допінгові скандали у Росії, повідомив подробиці свого конфлікту з російською знімальною групою та журналісткою Ольгою Скабеєвою, які влаштували йому провокацію в ході інтерв'ю.

Про це Зеппельт розповів в інтерв'ю російському телеканалу "Дождь".

"Спочатку інтерв'ю йшло добре, але незабаром ця Ольга почала задавати по-справжньому дивні питання: платять мені за те, що я роблю, я прихильник того, щоб Росія не потрапила на Олімпіаду, навіщо мені це? І з кожним питанням я все ясніше розумів, що це не інтерв'ю — це провокація. Потім вона запитала мене про те, що не мало ніякого відношення до нашого останнього фільму, вона хотіла, не сходячи з місця, побачити докази того, що викладено у першій документалці. Якщо вона задає мені питання про перший фільм, то виходить, що в цей момент інтерв'ю я повинен надати документи, письмові свідоцтва та інше. Я пояснив їй, що не зможу цього зробити, я ж тут, у кімнаті готелю у Кельні, а мій офіс далеко звідси, і у мене немає з собою всіх доказів, я не можу їй допомогти", - пояснює журналіст.

"Виявилося, що два оператора постійно вели зйомку в приватній частині моїх апартаментів і ближче до спальні, і чим далі, тим більше мені здавалося, що це все не про інтерв'ю і не про фільм, а особисто про мене. Я сказав Ользі, що більше не хочу говорити, і попросив піти, я повторив це п'ять, 10 разів, вона ніяк не реагувала. Потім десь через півгодини я сказав: "Добре, тоді я сам винесу ваші речі, штатив, наприклад". І потім ця так звана Ольга встала прямо перед дверима, вона нікуди не хотіла йти, вона стояла там, а я просив її: "Вийдіть з кімнати". Вона не рухалася, так що я штовхнув її до виходу. В самому кінці вона запитала: "Ви, справді, хочете, щоб Росія, — тільки вона використовувала не "Росія", а "ми", — ви, справді, хочете, щоб ми не потрапили на Олімпіаду? Я пишаюся своєю країною". Я відповів: "Вибачте, ви можете пишатися скільки завгодно, але не це має бути важливим для журналіста, будь то російський, чи німецький журналіст, будь, по всьому світу. Якщо ви не зберігаєте дистанцію з тими людьми, про кого ви розповідаєте, це все стає дуже складно", - ділиться подробицями Зеппельт.

"Вона просто хотіла втягнути мене в розмову, звичайно. Я не розумів, що в цей самий час вони ні на хвилину не зупинили зйомку і продовжували знімати по всьому моєму номеру. Потім вони все-таки вийшли, і я подумав, що все закінчилося, але виявилося, що вони не покинули будівлю, вони все ще стояли прямо перед моїм номером. Тоді я сказав їм, що викликаю поліцію, вони знімали мене, як папараці знімають кінозірок, сильно наближаючи камеру до лиця. Я сказав їм: "Припиніть", але я слабо уявляв, що мені робити далі, поліція ще не приїхала. Пізніше я ще раз сказав їм, що поліція в дорозі, раптово вони вирішили піти, і в цей момент я підібрав з підлоги вітрозахист для мікрофона, щоб я зміг довести потім, що все це, правда, сталося", - каже автор скандального фільму про російському спорті.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі висміяли російську знімальну групу і журналістку Ольгу Скабеєву, які влаштували Зеппельту провокацію.