RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Навколо газети кращого друга Путіна в ЄС розпалюється фашистський скандал

В Італії скандал навколо свіжого номера газети Il Giornale, що належить колишньому прем'єр-міністру Італії Сільвіо Берлусконі, який вийшов з додатком — виданням книги нацистського вождя Адольфа Гітлера Mein Kampf.

Як передає "Інтерфакс", Il Giornale починає продажу восьмитомника про історію Третього Рейху, і тим читачам, які купили в суботу перший том, покладався безкоштовний бонус у вигляді примірника книги Гітлера.

Це рішення газети вже розкритикував прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці у своєму Twitter. Він назвав акцію "огидною" і висловив солідарність з єврейською громадою Італії.

Як передає ЗМІ, Il Giornale пояснили, що вони поширюють книгу нацистського лідера, до якої додаються матеріали італійського історика, і мета цієї акції - "вивчати це зло, щоб воно ніколи не повторилося".

Головний редактор газети вважає, що не можна вважати роздачу книги в якості додатку до нового видання спробою вибачити нацизм і його злочину.

Як повідомляв "Апостроф", на початку січня в Німеччині вперше за 70 років надійшла в продаж книга Адольфа Гітлера Mein Kampf. Весь тираж книги був розкуплений всього за декілька годин.