RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Українським музикантам заборонили в'їзд до Польщі: в мережі ажіотаж

Музикантам з українського гурту OT VINTA заборонили в'їзд до Польщі.

Про це пише лідер гурту Юрій Журавель на своїй сторінці в Facebook.

"Як прикро, що ми віддаляємося, а вороги радіють цьому. А тепер все з початку. Українці Перемишля запросили нас на свято Купала на 2 липня, але мер міста, миттєво відреагувавши на загрози місцевих ультрас спалити сцену, переконливо рекомендував організаторам фестивалю не запрошувати гурт OT VINTA. Мовляв, сил місцевої поліції не вистачить, щоб гарантувати безпеку учасників фестивалю і не варто провокувати поляків присутністю "упівських" піарників. Свято Купала було скасовано", — пише Журавель.

"Але Спільнота Солідарності з Україною вирішила запросити OT VINTA у Варшаву на одну з головних сцен міста. Ми рушили в дорогу. Официальний лист від Люблінського Консулату повинен був допомогти нам швидко і легко пройти кордон. Так і сталося на українській стороні. А ось поляки почали робити щось незрозуміле. Після зняття відбитків пальців і перевірки документів нас відвели в приміщення з тісним кабинетиком, де вже було 7 осіб, і протягом 9 годин викликали по одному і заповнювали бланки", — розповідає музикант.

"Згодом нам пояснили, що прийшов наказ від МВС Польщі не пропускати через кордон. Крім того, з'явилася загроза депортації та анулювання 5-річних шенгенських віз. Пощастило, що прикордонники виявилися людьми хорошими. Після перегляду пари-трійки наших кліпів подобрішали, але наказ є наказ. І ось ми повертаємося додому", — повідомляє Журавель.

"У мене питання, мабуть, до Дещице. Що робити далі? У нас концерт у Дубичах-Церковних 16 липня. Не анулюють нам візи за другу спробу потривожити територію братньої країни?" — запитує музикант.

"Польська влада досягає дна. Це просто скандал", — обурюється блогер Андрій Бондар на своїй сторінці в Facebook..

"Це ще не дно, на жаль... А польські голоси в такий момент важливі подвійно. Це той випадок, коли паспортна приналежність важить...", "Коли-то "Від Гвинта" на Обнові кричали хейтерськi гомофобні фрази зі сцени. Так чого ж вони тепер в ЄС на виступи катаються? Тобто, я розумію, що з Польщею тут зовсім інша історія. Але це як жарт із хрестиком і трусами — вони щось теж поплутали", "Одні кремляди підняли хвилю в Польщі про "волинську різанину", інша "нобель" кричить про "українських карателів", слів немає", — коментують інші користувачі Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", гурт "OT VINTA!" адаптував українською мовою знамениту пісню Jingle Bells, яку в кінці 2015 року виконали для українців співробітники посольства США.