RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Стало відомо про оголошення Іспанією в розшук українського олігарха

Антикорупційна прокуратура Іспанії оголосила в розшук українського олігарха Дмитра Фірташа разом з двома спільниками - громадянами України.

Про це повідомляє українська редакція DW з посиланням на представника прокуратури Іспанії.

Підкреслюється, що прізвища інших розшукуваних осіб в іспанській прокуратурі не стали розкривати, посилаючись на "інтереси слідства".

За інформацією ЗМІ, одночасно з видачею ордера на розшук в Барселоні і в місті-курорті Марбельї 24 листопада були затримані п'ятеро інших передбачуваних спільників Дмитра Фірташа, які безпосередньо брали участь у "відмиванні" капіталів українського олігарха. Зокрема, серед затриманих фігурує відомий іспанський адвокат Антоніо де Фортуни.

Як вважає іспанська прокуратура, затримані особи створили для українського олігарха кілька офшорних компаній. Відзначається, що мова йде про декілька десятків мільйонів євро, які були отримані незаконним шляхом.

Також відомо, що іспанська прокуратура розглядає справу Дмитра Фірташа в рамках операції "Вариола", яка почалася в липні 2016 року з арешту в Барселоні сина екс-мера Києва Леоніда Черновецького - Степана - і ще 11 осіб. Степана Черновецького звільнили з-під арешту ще влітку, але він продовжує перебувати під слідством. Слідство змогло вийти на Фірташа завдяки документам, які були виявлені під час обшуків у справі Черновецького.

Оголошення у розшук Дмитра Фірташа прокоментував український блогер під ніком Alex N Alex Noyt.

Як повідомляв "Апостроф", український політтехнолог раніше Тарас Березовець заявив, що суд в Австрії прийме рішення про депортацію Фірташа в США.