RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Хорватії чиновника звинуватили в корупції через контракт з Україною – ЗМІ

Хорватська антикорупційна прокуратура 30 грудня висунула звинувачення двом громадянам, серед яких і високопоставлений чиновник Міноборони, в отриманні хабарів за контрактом на оновлення парку військових літаків.

Про це повідомляє українська редакція DW з посиланням на агентство AFP.

У прокуратурі вважають, що чиновник Міноборони Хорватії зажадав від двох іноземних компаній хабара, натомість пообіцявши "перевагу в отриманні угоди на капітальний ремонт та закупівлю додаткових літаків Міг-21". Одна із зазначених фірм відмовилася платити хабар в 50 тисяч євро.

Другим обвинуваченим є громадянин Хорватії, представляв другу компанію, передав чиновнику з оборонного відомства не менше 10 тисяч євро в січні і лютому 2016 року.

Як пишуть хорватські ЗМІ, операція вартістю 17 млн євро на модернізацію і закупівлю літаків Міг-21 була укладена з ДП "Укрспецекспорт" в 2013 році. Тоді Хорватія замовила капітальний ремонт семи старих літаків і купила п'ять нових. Однак після поставок літаків 2015 році з'ясувалося, що вони мали ряд технічних проблем і були старше, ніж було заявлено в документах.

Як повідомляв "Апостроф", президент Хорватії заявив про втягнення Росії в гібридну війну в Боснії і Герцеговині.