RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Британії готують аналог "закону Магнітського"

У Британії обговорюється закон, який дозволить судам запроваджувати візові заборони і заморожувати активи російських чиновників, причетних до загибелі юриста Сергія Магнітського в 2009 році.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Активну участь в ухваленні закону приймає Білл Броудер, генеральний директор Hermitage Capital, який відомий своєю боротьбою за ухвалення аналогічного документа в США. Він упевнений, що дії РФ в Україні та Сирії позначаться на прийнятті санкцій. "Поведінка Росії протягом останніх двох років настільки шокує, що стало можливим навіть переконати виконавчу владу, що це буде правильним кроком", - повідомив Броудер.

Проект "закону Магнітського" в Британії розглядається як поправка до широкої частини законодавства "Акт кримінальних фінансів".

Документ стане аналогом чинного в США з 2012 року "законом Магнітського", який вводить санкції щодо росіян, які причетні до порушення прав людей.

Як повідомляв "Апостроф", в США розширили "список Магнітського", включивши в нього керівника СК РФ Сергія Бастрикіна і ще 4 росіян.