RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Меркель відповіла Трампу на слова про "слабкий ЄС"

Європейському союзу необхідно підсилитися і не дати ввести себе в оману.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель у відповідь на критику Євросоюзу обраним президентом США Дональда Трампа, передає DW.

"Ми, європейці, самі визначаємо свою долю. Я і далі буду докладати всіх зусиль до того, щоб всі 27 країн, що входять в ЄС, співпрацювали інтенсивно і в першу чергу - з далеким прицілом", - заявила вона.

За словами Меркель, економічна міць і ефективна система прийняття рішень допоможуть Євросоюзу перемогти в боротьбі проти тероризму і вирішити інші завдання, серед яких - зміцнення зовнішніх кордонів і посилення внутрішньої безпеки.

Трамп також назвав рішення Меркель відкрити кордони для біженців "катастрофічною помилкою" і пов'язав його з терактом на різдвяному ярмарку в Берліні. У свою чергу, німецький канцлер заявила, що боротьба з тероризмом - це величезний виклик для всіх, а не тільки для Німеччини.

"Я провела б чітку межу між цією темою і питанням біженців", - вказала Меркель, додавши, що багато сирійці бігли не тільки від громадянської війни, а й від тероризму в їх країні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що європейські політики написали лист Трампу із застереженнями від угоди з РФ.