RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Меру польського міста заборонили в'їзд в Україну на 5 років

Меру польського міста Перемишль Робертові Хомі заборонили в'їзд в Україну на 5 років. Про це він дізнався 17 січня, коли намагався перетнути польсько-український кордон.

За інформацією видання Zycie Podkarpackie, чиновник їхав до Львова на запрошення генерального консула Польщі. Однак українські прикордонники не пропустили його через кордон.

У коментарі польським журналістам Хома розповів, що з'ясування обставин тривало близько півгодини. Потім йому вручили повідомлення СБУ українською мовою, в якому сказано про заборону в'їжджати на територію України. За словами мера, про причини заборони йому нічого невідомо.

Спікер Держприкордонслужби України Олег Слободян в коментарі виданню ZAXID.NET підтвердив цю інформацію і повідомив, що Хомі заборонений в'їзд на 5 років. Однак про причини заборони в ДПСУ нічого не розповіли.

Нагадаємо, в грудні в Перемишлі відбувся молодіжний націоналістичний "Марш орлят перемишльських і львівських". За деякими даними, він проходив за підтримки мера міста, який, на думку експертів, виступає за загострення стосунків між Україною та Польщею.

Читайте на "Апострофі" думки експерта з приводу того, чому в Польщі посилилася роль ультранаціоналістів.