RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

У РФ пояснили, чому Кремль не допоможе Додону посилити позиції в Молдові

Гучні заяви президента Молдови Ігоря Додона щодо відмови від європейського вектора і розвороту в бік Москви навряд чи приведуть до обіцяного результату і не зможуть посилити його позиції на батьківщині.

Таку думку для "Апострофа" висловив російський політолог Дмитро Орєшкін.

"Ми маємо справу з тим, що називається розколом владних еліт. Двовладдям це важко назвати, оскільки влади як такої у Додона немає. Управляти армією без згоди парламенту не зможе. Але Додон намагається зараз посилити свої позиції за рахунок підтримки Москви. І загалом це природно, тому що економіка країни слабка, і йому потрібна російська підтримка. Але біда в тому, що у Росії грошей теж немає. Якщо вони і є, то у Європейського союзу", - стверджує експерт.

На його думку, Європа зможе покарати Молдову, якщо Додон спробує переступити лінію.

"Додон, коли його запитують щодо Криму, каже, що було б безвідповідально визнавати український півострів російським. Насправді він добре розуміє, що є якась червона риска, яку переходити не слід. Тому що практично вся економіка Молдови розгорнута на ЄС і якщо він захоче Додона покарати, то зробить це легко", - вважає Орєшкін.

Повну версію колонки політолога читайте в матеріалі "Вдає з себе Лукашенко: що стоїть за гучною заявою президента Молдови".