RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Польщі розсекретили доповідь про проросійський курс країни

Міністерство закордонних справ Польщі розсекретило датовану 2008 роком доповідь "Тези про політику республіки по відношенню до Росії і Україні", в якої йде мова про перехід країни до проросійської політики.

Про це повідомляє агентство PAP.

Цей документ у березні 2008 року підписав голова департаменту східної політики МЗС Польщі Ярослав Браткевич. Доступ до доповіді був обмежений, його мали всього чотири людини, в тому числі Радослав Сікорський, який тоді очолював відомство.

У документі наголошується, що проросійська позиція Польщі — це свого роду трюк для того, щоб поліпшити репутацію країни перед Заходом. Про це повідомив нинішній глава польського МЗС Вітольд Ващиковський. Він також сказав, що в цій доповіді пропонується фіктивна інтеграція з Заходом. У документі зазначається, що Україна може не отримати членства в ЄС у довгостроковій перспективі.

У доповіді сказано про те, що жвавий діалог з Росією політично цінний для Польщі, так як достовірна інформація про РФ дозволить Варшаві впливати на політику ЄС і всього Заходу по відношенню до всього пострадянського простору.

Як повідомляв "Апостроф", раніше польський МЗС відправив ноту російським дипломатам, в якій зажадав передати Варшаві невідомі їй записи, зроблені в кабіні літака, що розбився під Смоленськом, на якому летів польський президент Лех Качиньський.