RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Глава дому Габсбургів розповів, як середньовічне минуле вплинуло на Україну

Онук останнього австрійського імператора Карла I і нинішній глава дому Габсбургів, політик і громадський діяч Карл фон Габсбург розповів про те, як вплинуло на становлення України середньовічне минуле.

Про це Габсбург сказав в інтерв'ю "Апострофу".

Він зазначив, що, будучи в минулому частиною Австро-Угорської імперії, Україна зберегла європейський дух, відчуття того, що вона є частиною чогось більшого — Європи, нехай і не структур ЄС.

Габсбург вважає, що цей європейський дух дуже сильний, тому що йде корінням в історію. Він зазначає, що важливо підсилити це відчуття і зараз, коли територіальна цілісність України порушена, продемонструвати єдність країни.

"Україна, звичайно, є класичною європейською країною, яку потрібно розглядати як єдину країну, над якою нависла загроза", — говорить Карл фон Габсбург, і додає, що Україна заслуговує особливої уваги і підтримки з Заходу.

Глава дому Габсбургів також зазначив, що бачить і історичний кордон між Україною і Росією, і корені його лежать ще в Середньовіччі.

Він сказав, що суспільство на східній стороні кордону розвивалося зовсім не так, як на західній, так що це традиційна межа.

"І я не хочу, щоб з'являлися люди, які б говорили, що це неприродно. Ті, хто стверджує, що східна частина України фактично є частиною Росії, очевидно, не мають очей, щоб побачити, що дійсно відбувається тут", — заявляє Габсбург.

Про те, які інтереси у Будинку Габсбургів в Україні, читайте в інтерв'ю Карла фон Габсбурга "Апострофу".