RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Парламент Великобританії ухвалив аналог "закону Магнітського"

Палата громад британського парламенту хвалила законопроект, схожий на американський "акт Магнітського".

Новий закон дозволить вилучати нерухомість і заморожувати активи іноземних чиновників, викритих у порушеннях прав людини. Законопроект розширює поняття протизаконних дій, яке вже зараз присутнє у британському законодавстві і використовується в якості підстави для вилучення майна у викритих у такій поведінці людей і арешту їх активів.

Автори законопроекту запропонували віднести до протизаконної поведінки чиновників їх участь у тортурах і інших порушеннях прав людини.

Заступник міністра внутрішніх справ Бен Уоллес на дебатах зазначив, що під дію закону потраплять недобросовісні чиновники з усього світу.

Цікаво, що законопроект був прийнятий одноголосно. Тепер документ відправлять в палату лордів, де, як очікується, він так само легко пройде голосування. Після цього він набуде статусу закону.

Засновник фонду Hermitage Capital Вільям Браудер вважає, що закон після ухвалення вселить страх в серця недбайливих чиновників у Росії "та інших автократичних країнах".

Закон Магнітського (також Акт Магнітського, англ. Russia and Moldova Jackson-Vanik Repeal and Sergei Magnitsky Rule of Law Accountability Act of 2012) - прийнятий e грудні 2012 року в США закон, який вводить персональні санкції в щодо осіб, відповідальних за порушення прав людини та принципу верховенства права у Росії. Названий за іменем померлого у російській в'язниці Сергія Магнітського. Спочатку акт було спрямовано в першу чергу проти осіб, підозрюваних у причетності до смерті Сергія Магнітського.

Нагадаємо, вчора, 21 лютого, парламент Нідерландів визначився з питанням про асоціацію України з ЄС.

За матеріалами: ВВС