RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Вибори у Франції: шанси проросійських кандидатів погіршилися

Лідер центристської партії "Демократичний рух" Франсуа Байру відмовився від участі у виборах президента Франції на користь іншого центриста – незалежного кандидата Еманюеля Макрона.

Про це повідомляє ТАСС.

"Я уважно проаналізував ситуацію в країні, і вона викликає в мене сильну тривогу. Ніколи ще за останні 50 років демократія у Франції не була під такою загрозою, і країна не піддавалася настільки сильним ризикам. У зв'язку з цим я прийняв рішення надати підтримку кандидату в президенти Еманюелю Макрону", - сказав Байру.

Раніше Байру тричі брав участь в президентських виборах - у 2002, 2007 і 2012 роках. Він жодного разу не виходив у другий тур, проте його підтримка того чи іншого кандидата могла вплинути на результат виборів.

Відмова від участі Байру у виборах підвищує шанси на перемогу Макрона, який бореться за вихід у другий тур з проросійським кандидатом консерваторів Франсуа Фійоном. Якщо Макрон вийде в другий тур, згідно з опитуваннями, він впевнено переможе ще одного проросійського кандидата - лідера "Національного фронту" Марін Ле Пен.

Про вплив виборів у Франції на загальноєвропейську політику читайте в матеріалі "Апострофа".