RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Німецькі експерти з побоюванням висловилися про бажання Шойгу побудувати під Москвою "Рейхстаг"

У Німеччині прокоментували заяву міністра оборони РФ Сергій Шойгу про те, що під Москвою будують копію Рейхстагу, яку буду штурмувати учасники руху "Юнармія".

Про це німецькі експерти повідомили в інтерв'ю російській редакції DW.

Так, глава московського представництва Фонду імені Фрідріха Наумана Юліус фон Фрайтаг-Лорінгхофен заявив, що ця новина викликала у нього "мороз по шкірі".

"Для нас, німців, зростаюча мілітаризація суспільства в Росії і самоідентифікація росіян тільки з воєнними періодами історії країни дуже тривожна. Тому що це нагадує нам про нашу власну історію і про те, повторення чого ми не хочемо допустити ніколи в майбутньому", - сказав Фрайтаг-Лорінгхофен.

У свою чергу науковий директор Німецько-російського форуму Олександр Рар, який відрізняється прокремлівськими висловлюваннями, назвав ідею будівництва копії Рейхстагу в РФ "дивною і недоречною".

"У Рейхстазі сьогодні розташовується парламент демократичної Німеччини, яка відхрестилася від гітлерівського минулого", - зазначив Рар.

Детальніше про ставлення політиків ФРН до Росії читайте в інтерв'ю німецького журналіста Бориса Райтшустера для "Апострофа".