RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Brexit: палата лордів ухвалила нову поправку до законопроекту

Палата лордів британського парламенту підтримала прийняття нової поправки в законопроект про Brexit, згідно з якою уряд країни має узгодити підсумкову угоду про вихід з Євросоюзу з парламентом.

Про це повідомляє BBC.

За ухвалення такої поправки в законопроект про Brexit, вже підтриманий палатою громад, проголосували 366 членів палати лордів.

Відповідно до цієї поправки, уряду доведеться отримати схвалення парламенту на підсумкову угоду з ЄС або дозвіл вийти з союзу без домовленості з Брюсселем.

Тепер законопроект про Brexit знову відправиться на розгляд у палату громад, при цьому вона може відмовитися вносити в нього ці поправки.

Наголошується, що це вже друга поразка прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей, яка закликала лордів прийняти документ без правок. Вона обіцяла запустити процес виходу з Євросоюзу до кінця березня, але через рішення палати лордів прийняття законопроекту відкладається.

Раніше, 2 березня, палата лордів вимагала, щоб уряд країни гарантував громадянам ЄС право залишитися у Великобританії після її виходу з Євросоюзу.

Як повідомляв "Апостроф", раніше колишній прем'єр-міністр Великобританії Тоні Блер закликав британців поміняти думку про вихід країни з Евросооюза.