RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Поліція Нідерландів заблокувала автомобіль з турецьким міністром

Поліція Нідерландів затримала у Роттердамі автомобіль, в якому турецький міністр соціальної політики Фатма Бетюль Саяма Кайя прямувала на мітинг етнічних турків у цьому місті. Про це повідомляє РБК з посиланням на місцеву пресу.

Крім того, поліція також перекрила дорогу біля генконсульства Туреччини у Роттердамі, де зібралося близько п'ятисот вихідців з Туреччини, які протестують проти дій правоохоронців. Учасники мітингу, тримаючи в руках прапори Туреччини, скандували гасла на турецькому мовою.

Генеральний консул Туреччини в Роттердамі вийшов до протестувальників, закликавши їх зберігати спокій.

В свою чергу, турецька поліція перекрила прохід в будівлі диппредставництв Нідерландів у Анкарі та Стамбулі після скасування голландськими владою візиту глави МЗС Туреччини Мевлюта Чавушоглу.

"З міркувань безпеки входи і виходи в посольство Нідерландів в Анкарі та генконсульство в Стамбулі заблоковані", - повідомило джерело РІА Новости в МЗС Туреччини.

Нагадаємо, раніше влада Нідерландів не дозволили посадку в аеропорту Роттердама літаку глави МЗС Туреччини Мевлюта Чавушоглу, який збирався взяти участь в акції на підтримку референдуму щодо внесення змін до Конституції Туреччини. У відповідь президент країни Реджеп Тайіп Ердоган пригрозив ввести санкції проти голландських чиновників і дипломатів.