RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У ЄС закликали до посилення санкцій проти РФ

У Європарламенті закликали до введення подальших персональних санкцій проти осіб, які причетні до порушення прав людини на окупованих Росією територіях України.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на проект резолюції Європарламенту "Українські політичні в'язні в Росії та ситуація в Криму", яка буде виставлена на голосування 16 березня.

"Європарламент закликає до запровадження наступних обмежувальних заходів, включаючи заморожування активів в банках ЄС щодо осіб, відповідальних за грубе порушення прав людини", - йдеться в документі.

Також у резолюції закликають РФ негайно звільнити і повернути всіх незаконно ув'язнених українців, яких утримують на російській території, а також на тимчасово окупованих територіях України.

Крім цього відзначається особлива відповідальність керівництва Росії до припинення боїв на Донбасі, звільнення та обмін заручниками.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно ЄС продовжив санкції відносно фізичних і юридичних осіб РФ, а також так званих "ДНР-ЛНР" через агресію проти України.