RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Європарламент звернувся до РФ з приводу полонених і незаконно засуджених українців

Європейський парламент у черговий раз закликав Росію звільнити всіх українців, які незаконно засуджені в РФ і знаходяться в полоні на окупованих територіях України.

Про це повідомляє інформагентство УНІАН.

Резолюція була прийнята євродепутатами на пленарному засіданні 16 березня.

"Європарламент засуджує дискримінаційну політику, яка застосовується так званою владою проти, зокрема, етнічних татар Криму, порушує їх права власності, посилює залякування цього співтовариства, і тих, які виступають проти російської анексії", - йдеться в тексті документа.

Також в документі міститься заклик скасувати заборону на діяльність Меджлісу в Криму і припинити переслідування каримскотатарського народу.

Разом з тим європарламентарі закликали Росію звільнити всіх українців, які незаконно засуджені і утримуються в РФ, в окупованих Криму та Донбасі.

У документі є нагадування для Росії, що вона як окупаційна влада несе відповідальність за забезпечення прав людей на контрольованих нею територіях і повинна надати доступ до мимовільних заручників експертам з ОБСЄ, ООН та Ради Європи.

В інтерв'ю "Апострофу" адвокат Ілля Новіков повідомляв про те, як йдуть справи у незаконно засуджених українців в Росії.